Preskoči na glavno vsebino

Kaj je povedal dr. Bob Melamede ko je naslovil svoje predavanje What If, Ljubljana 2019


mojem dometu znanstvenikov je dr. Bob vitalnejši, prijatelj znanosti, resnice in konoplje. V soboto na konferenci Konoplja zdaj , oktober 2019, smo ga v nabito polni dvorani poslušali, po stisku roke navdušeno pripravljam navedeno poročilo.
Dr. Bob je reden gost  konferenc Konoplja zdaj,  svetovno priljubljen govorec,  živi in dela kot profesor na University of Colorado.
dr. Bob z družino
Znanstvenik je v sedmih desetletjih (ima sedem otrok iz treh zakonov) uspel zaustaviti in izkoreniniti pestro obliko kroničnih obolenj. Je uporabnik medicinske konoplje in med redkimi posamezniki jasno pojasni temeljene zakonitosti delovanja človeškega telesa s teorijo neravnotežne termodinamike (Far from Equlibrium Thermodynamics). Koncept spoznajna časa in vesolja, pomen zdravja in njegove podpore je zahteven,  dr. Bob ga jasno in logično pojasnuje.
Dr. Bob je pod mojim radarjem že tretje leto. Tokrat za Vas sproščeno predelujem njegovo predavanje s konfernece v ljubljani. Vse kar govori je s preprostimi metodami znanstveno dokazljivo, krema svetovne znanosti ga z rdečimi lici pusti na miru, s svojim vpogledom je genijalen.
Prijetno je videti dr Boba prihiteti na oder, prisluhniti slovenski pozdrav s ponudbo državljanstva, ter zadovoljno začeti lekturo, naslovljeno WHAT IF? 
Na velikem zaslonu za njim preberemo 
WHY CHEMOTHERAPHY CAUSES DRUG RESISTANCE:
“Kako zadovoljen sem vsakič ko se znajdem med vami in vedno več nas je, na tisoče, ki bomo počasi začeli spreminjati norost sveta v katerem živimo.
Če bi radi razumeli zakaj kemoterapija povzroča odpornost na zdravila, moramo najprej razumeti kaj ke življenje.
Sodobna ekspertiza biomedicinske industrije in znanonsti imata fundamentalno pomankanje razumevanja o svojem subjektu. 

Nerazumevanja vira življenja in  pretakanje življenja v prihodnost  nas je zabilo v podenj. Smo povezani v svetu, kjer naša fizika, ki bi morala podpirati našo biologijo, pravi, da naša biologija ni možna, ker je statistično premalo verjetna, da bi obstajala!

Neravnotežna Termodinamika je področje fizike, ki ga je razvil nobelovec Ilya Prigogine z diplomoskim delom 1947, letom mojega rojstva. 1977 Ilya Prigogine dobi Nobelovo nagrado za stavritev novega področja v fiziki neravnotežne termodinamike Far from Equilibrium Thermodynamics. In iz perspektive ki je povsem naravna, ko razumeš to področje, življenje mora obstajati.
Tako sem začel slediti njegovo delo kot dvajsetletnik, v časih ko je bil odkrit DNK. Zame, študenta v zgodnji fazi postdiplomskega študija, ko smo študirali najbolj fundamentalne aspekte molekularno biološkega inžiniringa in izraza gena, je bilo čudovito, saj so to najbolj fanatični-hardcore znanstveni dokazi kar smo jih imeli v tistem času, ki so začeli graditi naše znanstvene temelje. Hkrati so odpirali številna neodgovorjena vprašanja. Kako se vse to lahko dogaja, če je fizikalno nemogoče.  Poglobiljen v novo polje fizike, da bi iz perspektive fizike dojel, kaj je življenje, kaj mi smo in kam bi morali iti. Kemo zgodba je del vsega tega, zato vam bom sedaj poskusil pojasniti stvari iz bolj intelektualnega aspekta,  ker je teorija brez začetnega šoka dolgočasna. Otrok iz afrike: fant ima genski defekt : Xeroderma pigmentosum.
 Xeroderma pigmentosum je defekt nukleotidov znotraj celic, ki se ne zmorejo obnavljati. Če telo ne generira uspešnih zaščitnih mehanizmov pred sončno svetlobo, vodi do drugih tipov poškodb DNK zapisa in tvori tudi tumorje.  Xeroderma po večini generira različne poškodbe v demiri gena, in še druge oblike poškodb gena, kar povzroča rake. Nekater ljudje so tako občutljivi, da jih že sončna svetloba ki pride na mrežnico oslepi, napaka gena v tej obliki zaznamuje celo življenje. In tukaj imamo fotografije tega otroka, čigar celoten obraz je bil prekrit z melanomo. Vse kar si je deček želel je da bi umrel. Tako zelo ga je ta melanoma po celi glavi bolela, kar si lahko zamislimo s pogledom na prvo sliko Xeroderma pigmentosum.
Xeroderma pigmentosum, 
Xeroderma pigmentosum, zdravljena s knopljeno smolo

 Majhnemu otroku  iz afrike, ki ni imel naslova sem uspel pritihotapiti konopljino smolo. Takoj jo je začel uporabljati.  Zato lahko na drugi sliki opazimo izboljšanje po enem letu nanosa konopljenega koncentrata. Deček je smolo užival oralno in topično. Najprej se mu je zbistril jezik, nato se je začela obnavljati cela glava, dokler ni začel zopet videti! ”
Zaslisimo spremembo v glasu dr. Boba, spomin na dečka je pripeljal solze , pove da sedaj fant hodi v šolo in zopet lahko bere, saj uporablja smolo. Deček je iz Zimbabweja, njihova vlada je zanj ravno poslala prošnjo v Kanado, da bi našli za Donalda možnost zdravljenja  v Kanadi. Saj vsakič, ko deček predolgo čaka na svoje zdravilo se njegovo stanje zelo poslabša.
”To je torej enden od ekstremnih efektov ki ga konoplja lahko ima. Kako se vse to lahko dogaja? 
Kako je konoplja sposobna, da funkcionalno obrne gensko bolezen? 
Je begalo tudi mene, dokler nisem ugotovil, da bom moral uporabiti termodinamičen pristop.
 Naslednji primer boleče izkušnje, ko je moža finalno zdravstveni sistem usmrtil:
Pacient je prišel najprej k zdravniku s tremi luknjami v glavi, ki so začele penetrirati v lobanjo. Iz njegove glave je kapljala tekočina neprijetnega vonja, spal je povit z brisačami na glavi, bil je pod staršno bolečino in dostimi narkotiki.
Zdravniki so ob pregledu in izrezu tumorja in skalpa ugotovili, da je tumor že metastiziral skozi lobanjo. Končno gre s povsem zakurjeno glavo kot lahko vidite na drugi fortografiji po 130 obsevanjih, kar obsojam na kriminalno dejanje. Kako do 130 poskusov ne dojameš svoje neučinkovitosti? Ob obisku drugega zdravnika , ki je želel odrezati človeku proč tumorni del lobanje, pa se je pacient odločil, da bo v deželi svobodnih poskusil še nedovoljeno konopljino olje.
Zato smo ob spremstvu novega zdravnika začeli mazati glavo s koncentratom. In tretji zdravnik je bil očaran, saj v svoji orožjarni ni imel še ničesar, kar bi se borilo s tako obliko raka. Zato smo mazali pacienta po celi glavi z oljem. In tako se je zdravil celo leto. Izrazili so se vsi trije tumorji in so kontinuirano degradirali. Med tem je bil z odprto glavo ob minimalnih narkotikih in brez infekcij. Dokler ni šel zadnjič v lokalno bolnišnico, zaradi neke malenkosti in so mu v bolinišnici dali antibiotik na katerega je bil gospod alergičen. Tako je naš pacient preminil zelo hitro v bolnišnici zaradi zdravljenja!
slika1
po 130 obsevanjih

eno leto po mazanju z oljem

Primer številka tri: Ženska iz Avstralije karcinom v družini.
Blažja iritacija na nosu. To je bil karcinom bazalnih celic, oblika kožnega raka. Ta družina živi na ranču sladkornga trsa v Avstraliji in imajo vsi težave z karcinomi na koži. Ko sem jih spoznal sem predlagal uporabo konopljinega olja na vseh brazgotinah in karcinomih, sestra je uspela dobiti zdravniško potrdilo, karcinome ni. Seveda smo bili vsi zelo veseli in nas je presenetilo, da se je kmalu pojavil nov karcenom na nosu, kot mala rdeča pikica. Takoj je namazala s konopljinim oljem, kot smo vedno do sedaj. A  v tem primeru je začel rak rasti. Sam sem bil povsem iz sebe, saj je bila pacienta moje takratnje dekle. Do sedaj sem že vedel, da če damo konopljo na  raka plazemske celice, bo ta rastel. To smo vedeli, zato je pacientka hodila s tumorno frnikulo na nosu dva meseca. Plazemske celice se same izničijo v dveh dneh ali najkasneje dveh tednih, so bile na pacijentki že dva meseca. Povsem me je dražilo, da gledam kako ji ta pošast raste na nosu. In nisem več izdržal. Moje  razmišljanje se začne z metabolizmom. Način kako je vse v našem telesu regurilano in se osvoji homeostaza.  Ultimativno se znotraj homeoestaze prosti radikali kreirajo pod toliko različnimi prostorih in v različnih situacijah, in tako moderirajo funkcionalnost vseh ostalih akterjev.  Odkril sem psihadelično harmonijo v biokemičnih reakcijah. Vse je pretok in multipliciranje pretoka v adaptacijo. Na nosu imamo  rakave celice, ki jih bomo preobremenili s prostimi radikali. Sedaj vzamemo malo vodikovega peroksida, ga damo na bombažni sterilni zloženec in držimo to na tumorju, poglejmo kaj se bo zgodilo. V eni uri obdelave tumorja z vodikovim peroksidom, je tumor izginil. Ta primer nam pokaže kako se vedejo plazmatske celice in kako se te obnašajo znotraj nas. Ene celice se odzovejo takoj in hitro umrejo, bazalne celice naprimer, in vdrugem primeru, ko je taista celica negovana s konopljo, ki je neglede na vso zmedo okoli sebe preživela nepoškodovana. Morda lahko ostane brazgotina, če se ne mažete dovolj dolgo. Pacientka ni imlea niti brazgotine.

Zakaj se vse to dogaja, saj poslušamo danes o ravnotežju veliko.  

Ravnotežje pomeni, dobro se držati znotraj poškod prostih radikalov in dovoljevanje poškodb prostih radikalov in razumeti, da vsi živi organizmi lahko ohranjajo organizacijo svojih organizmov, kar karakterizira življenje, dokler je pretok energije. V delu Prigogina lahko najdemo  to isto sporočilo: pretočna energija organizira materijo. In ko pretočna energija organizira materijo že štiri in pol biljone let lahko danes sedimo tukaj in imamo knoferenco, kot povsem naraven produkt evolucije literarno pritiskamo na našo kreativnost in vsi bomo kmalu dojeli do kje lahko pridemo sedaj na intelektualnem nivoju.
Prosti radikali so torej nekaj kar moramo neprestano ravnotežiti. Tudi na nivoju metabolizma sladkorjev in ogljikovih hidratov. Imamo elektro transpotni sistem, ki ravnoteži aerobno glikolizo, kar je eden od aktov ravnotežja, ki se pojavlja v telesu.
Kaj pomeni ravnotežiti? Torej, elektromagnetni sistem je zelo učinkovit sistem kako celicam zagotoviti ATP, kar je skupna valuta vseh celic, kot med zemljani denar. In najučinkovitejši način izdelovanja valute ATP je tudi najnevarnejši, kar je zgodba mitohondrijev. Mitohondriji imajo mnogo funkcij, najbolj očitna in prepoznana je njihovo spodbujanje elektromagnetnega transportnega sistema v nas, ko z eno molekulo glukoze zaokrožimo po telesu z 36 molekulami ATP, kar je učinkovit način proizvodnje energije, a medtem ko to počnete, nam začne popuščati elektonsko magnetni sistem, tako pa nastajajo prosti radikiali, kar je popolna situacija za jederski reaktorje, a v našem telesu pomeni, da zadevamo celice z radiacijo, le ta pa povzroči, da se lahko razlijejo. In tako isto se dogaja  s prostimi radikali, saj se ti producirajo s svojo funkcionalnostjo, posebno, ko prihajajo iz našega eletromagnetnega transportnega sistema, ki je tudi glavni vir uničenja. Torej poglejmo nekaj številk, ki bi znale razstreliti um, a hkrati osredotočile smer moje misli:
V telesu imamo okoli 15- 20-30 triljonov celic in standardna linija skozi katero grem in sam verjamem, da je resnična je, da je možno  življenje podaljševati.   
Če je kdo med vami raziskovalec patologij in rakavih obolenj, vas vabim, da se mi pridružite na poti novega vpogleda in raziskujete z menoj. Sam rad diskutiram, sem tudi velik skeptik sam pred seboj! In imam že okoli 28000 strokovnih člankov in sem povsem znanstveno istočen v vsem kar vam govorim.
Konvencionalno eno molekulo, ki jo zadane prosti radikal, lahko le ta  poškoduje  DNK in njen kritični  gen (npr  zaviralni superesorski gen), ki se ne zmore več aktivirati in tako pod določenimi pogoji generiramo rakavo celico. Torej, če antioksidatativni sistem vašega telesa, tega prostega radikala ni zaznal, ko je imel interakcijo s tem genom, bi bil naslednji korak s stvarni zaščite sistema za popravilo genov, ki bi prepoznal in se lotil modificirati DNK,  začasno ugasnili celico  in popravil. Nekaj podobnega, kot smo videli pri sončni svetlobi, le da tu nuklearno jedro celice rešuje na drugačnem principu rešitve, ki je zopet zelo osnoven način reševanja. Zavedati se moramo kako pomembna sta lastna sistema za vdrževanje in popravilo DNK. Ta genetska popravila se dogajajo v zelo finih pogojih (celica se metem ugasne), motnje pa se dogajao v zelo drugačnih okoliščinah, zato takrat potrebujemo intervencijo ki nam bo, modificirala delovanje in omogočila preživetje in ne samo obnovila, kar nam ne dela več. In naše celice imajo to neverjetno možnost,  da lahko preživijo.
Celica  lahko zadovoljno opravlja vse svoje aktivnosti ali celica ne počne ničesar, ker je skoznjo mali pretok energije, lahko pa gre za celico, ki je povezana v nervnem sistemu in je v njem integrirarana. Kaj so skupni dominatorji celic v aspektu enrgijskega pretoka in kaj je odgovorno za povzročitev poškodb, kako celice te poškodbe sanirajo?
Torej nazaj k številkam: iz verjetnostnega zornega kota, ki je statični zorni kot, lahko opazimo absurdnost kako smo zaležani v tem načinu razmišljanja, saj fizika ki podčrta biologijo, kot smo vajeni, da je normalno, fizika pravi, da življenje ne more obstajati. Osmislilitev te teze usmerja drugam. Ko gledamo žive sisteme in pretok energije skozi te sisteme je to naše kritično dejstvo, a ugotovimo, da je Endogenikanabinoidni sistem še v ameriških šolah šele v povoju predavanj in iz zelo restriktivne perspektive (dogmatsko, teoretsko), kar je že odprlo vrata pravem pristopu a se še vedno ne sprašuje kaj je življenje.
Razlog zakaj se zadržujem tukaj je, ker nihče nebi peljal svojega vozila k strokovnjaku, ki avtomobilov ne razume.  Pripeljali ste vozilo brez goriva, vaš mehanik pa vam zamenja skoraj vse dele in ugotovi, da avto ne deluje. Z avtom lahko primerjamo naše telo, ker la ta ne deluje brez goriva, princip  delovanja našega telesa, saj gorivo zagotavalja pretok energije, ki ohranja  pretok mase in energije, kar ohranja organizacijo življenja. Tu se izkaže fundamentalna vrednota naše ravnotežne dejavnosti, ki se pojavlja kot kadar delujemo energijsko učinkoviti z nuklearnim reaktorjem=micohondrijem in ustvarimo to reakcijo ekvivalentno poškodbi.  Moramo biti zmožni to uravnotežiti, in to je način kako naša telesa preživljajo apoptozo. In vse te pravilne celične smrti zopet ustvarjajo proste radikale, izpostavil bi, da  ljudje jemo proste radikale in te dejavnosti signalizirajo velikem sistemu, ki mora biti učinkovit. Vsi smo v tem procesu, ko le  dovršimo dovolj poškodb. Prosti radikali so torej nujni, so poganjalec procesa. Torej nazaj k aktu ravnoteženja; kar me niso učili in na splošno ne učijo je kako pomembni so nutrienti in prehrana niti na medicinskih šolah.
Ogljikovi hidrati in maščobe so predominantni viri energije, naše gorivo, kot osnovno sredstvo niso ekvivalentni. Naš nuklearni reaktor znotraj elktrotransportnega sistema je pretirano podprt z metabolizmom ogljikovih hidratov, kot nam to ustvarja mnogo dobrega: funkcijo ledvic, funkcionalne nevrone,  čudovite stvari a hkrati ustvarja veliko poškodb, ki jih moramo popraviti in kar se dogaja z rakavimi celiciami, je da se znotraj tega neravnotežja namesto v fokusu za ravnotežjem, ona razmonžuje izven homoestatičnega nadzora.
Druga stran te zgodbe je, ko celice gorijo na maščobo, kar je manj učinkovita metoda pridobivanja energije, a varnejša. To je prva zasnova akta ravnoteženja. Kako nas to ščiti? 
Aerobna glikoza res ščiti celice pred poškodbami prostih radikalov?
Aerobna glikoza, torej, če bi v normalnih pogojih naš elektromagnetni sitem gorel na sladkor, ogljikove hidrate,, recimo da imamo 6 karbonov, ki se razsujejo na 6 co2 vodikovdioksid, so tudi alternativne stvari, ki se takrat zgodijo, saj nepotrebujemo izgoreti vse energije naenkrat in sedaj sprotno spuščamo 1co2, ali 2 co2 atoma, medtem pa proizvaja tudi lactic acid, še vedno je zelo veliko energije shranjene v mlečni kislini,a je to le kislina. Zato povsod beremo, zakaj ima rak rad okolje, kjer je sladkor in je kislo.. Seveda, saj je ravno sladkor gorivo, ki omogoča anaerobno glikozo.
Ta proces bolje poznamo pri izdelavi piva, ko iz kvasovk pridobivamo akohol, a tam nesme biti prisoten kisik, saj nebo alkohola.  A koliko kisika je prisotnega v bolanem telesu, ki ima poškodovano signaliziranje in transportnisistem, v tej situacij naš sistem vedno signalizira celostno, da bi  ponovno vzpostavil ravnotežje med izgorevanjem sladkorja, varnostjo med izgorevanjem in izvedbo varne anaerobne glikoze in našim elektrotransportnim sitemom. To pa ni edini način, kako se bodo celice poskusile zaščititi, kadar želi celica popravek na svojem DNA zapisu, ugasne svoj elektrotransportni sistem, normalno je DNA cel shranjen v eni celci, ga je okoli 2 metra in še vedno tako majhen, da ni viden s prostim očesom. Če bi želeli izmeriti dolžino DNK našega celotnega telesa 30 miljonov celic, bi prišli več kot stokrat do sonca in nazaj. Tu lahko zaznamo da statični pogled na DNK, ničesar ne bomo ustvarili, če boo vzeli malo DNA, malo hidroksida in nitrogena in pričakovali novo obliko življenja. Tako, da za satično statistiko življene sploh ni možno. Moramo se zavedati, da dinamični flow organizira materijo in da ta organizirana materija je homeostatična in kaj to pomeni na različnih nivojih. Pa poglejmo to iz mikroskopskega  vidika imamo avtoimunski sitem in naš senzorni sitem, živčni sistem. To sta dva sistema, ki sta neprestanbo v interakciji z našim okoljem, ki dovaja flow. Tvoj imunski in nervni sistem skupaj sporočita: "lačen sem, gremo jesti", vse ostalo je nato mehanični izraz organizacije in funkcionalnosti imunskega in nervnega sistema. Mi imunski sistem  uporabljamo, da bi kontrolirali vso maso okoli svojega telesa in vnosa nove mase, preko hrane do virusov.  Naš nervni sistem pa nadzira vse informacije s katerimi smo v stiku, izvaja meritve. Ko se celice pogovarjajo s svojim okoljem, to počnejo z različnimi receptorji. Receptorji so kot ušesa celice, informacije namesto v valovih prihajajo kot kemikalije, ki aktivirajo na poti do cilja, kjer se transkripcija sporočila lahko zgodi sedaj ali kasneje.
Kar želimo sedaj bi radi vedeli, kako endokanabinoidni sistem nadzira naš imunski in naš nervni sitem in kaj kanabinoidi počnejo v našem telesu.  
Mnogo zdravnikov že razmišlja o CB1 ali CB2, THC an CBD razmerje, se mi zdi le intelektualno zanimivo, saj je industrija povezana z razvojem zdravil in aktivnih snovi dobra le za izobraževalna. Je pa grozna v poskusu dati ljudem kemikalije, ki bi jih morali jesti, zato, ker le te spadajo v tok našega obstoja in so del našega designa, kakor smo ustvarjeni. Zdravljenje v tem pogledu ima zato starnske posledice, saj vsa medicina ni bila oblikovana na intelektualnem razumevanju, kako naše telo deluje, nasprotno naslanja se le na zaviranje simptomov. Če ne pozdraviš vzroka, je zdraviti simptome res veliko tržišče, stranke nikoli nebo prenehale z potrebo po zdravili, kvečjemu ga bodo potrebovale več. Lahko opazimo, da smo nekatere rakave celice že odporne na vsa zdravila, oz konvencionalne oblike zdravljenja, saj le te rakave celice ugasnejo elektro magnetni sistem med  S fazo, kar pomeni, da ne morejo amplifirati poškodbe mikohondrijev, amplifirati pomeni proizvajati več in več prostih radikalov, ki naj bi pripeljalo do apopotoze. A to ni zelo preprosto izvesti. 
Opazili boste sloje  aktov ravnotežja.
Kritičnost izgorevanja maščob pa je recikliranje.  Pojavi se autophagija, da bi se izničile poškodbe in probleme in nato popravi stvari. To je proces, ki omogoča celicam, kaj naj naredijo, da preživijo. Reciklaža se torej prižge z izgorevanjem maščob in  autophagijo. Ko izgorevamo maščobe in balansiramo na modelu našega telesa,  ne proizvajamo dodatnih prostnih radikalov. V dinamičnem smislu ti prosti radikali ne morejo preusmneriti našega toka. Nekaj fizičnih primerov prikazuje flow dependent structures.



Kaj so matične celice, spremenijo se v nekaj kar se deferencira (porabi veliko energije) in ne defirencira (porabi zelo malo energije). Matične celice pa potrebujejo izgorevanje maščobe, saj le tako ne proizvajajo prostih radikalo. 
Preden smo imeli DNK so se  lokalizirale kemične reakcije in tako se strukture odvisne od pretoka energije lahko organizirajo v materijo ,kar se vedno zgodi znotraj ravnotežja dveh sil. To lahko opazimo v mnogih ciklih našega telesa, kot dihanje, menstrualni cikel, ke vsa naša osnovna biokemija pulzira. Vsa naša biokemija se cel čas ukvarja z aerobnim metabolizmom, glutaminolizo, elektrotransportnim sistemom, izgorevanjem maščobe, izgorebvanje maščobe mitohondrijev. Kaj pa ta proces aktivira : POLINENASIČENE maščobe. In naše telo te nenasičene esencialne maščobe spremeni v endogene kanabinoide. Torej mi proizvajamo endogenekanabinoide, da bi lahko normalno funkcionirali. Da naše telo lahko uravnoteženo kuri vire energije, ki vanj prihajajo, imamo tudi mehanizme izgorevanja sladkorja, ki so hitri a proizvajajo ogromno prostih radikalov. Ko je dr. Bob razložil kako deluje aspirin, je moj videoposnetek izgubil zvok.... veliko veselja ob prebiranju in raziskovanju dalje.. https://www.hemp.com/2018/12/in-g-o-d-we-rust-the-beauty-of-unintelligent-design/
Zelena Rozina




Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

terapija s kanabinoidi

Predstavlja se vam terapija s kanabinoidi. Trend, kako lahko sodobni človek uporablja kanabis, in si zagotovil pravo razmerje njenih kanabinoidov brez psihotvornega efekta. Kanabinoidi prihajajo iz preproste rastline kanabis, ene starejših aromatičnih zeli našega planeta, ki je žal že dolgo narobe razumljena, ter nasilno umaknjena iz našega naravnega okolja, ter posledično prehrane ..na nivoju mikronutrienta, kot se uporabljajo npr. lovor ali žajbelj. Stanje zdravja sodobnega človeka, ter rapidno staranje in le tem povezane bolezni, pa nam namigujejo na oslabljeno delovanje endogenega kanabinoidnega sistema, saj kjer ljudje   vsaj na nivoju mikrodoziranja kanabinoide je   klinično potrjena restavracija homeostaze ter boljše počutje in učinkovitejše delovanje telesa.   Že dvajset let se klinično opazuje delovanje našega endogenega sistema, ki krovno regulira stanje homeostaze znotraj našega telesa. Naš sistem si endogeno proizvaja dovolj lastnih endokanabinoidov le skozi dobo o

in the fetish world, bad girls are queens.

CANNALUBE ALL FOR YOU WHEN YOU NEED IT cannalube ,  is the story of the most intense lubricant. kingdom of plants with cannabis, holds a scent for women, capable of supporting our intimate sensations. I discovered it by accident, through deeper friendship with the largest icon of plants Cannabis. Cannabis, as a plant friendly to our  health, has an immature social label, and we rarely can admire its linkage between enriching erotic behavior.  The phenomenon of cannabinoids from the complete extract of cannabis plants fused to noble serum coconut fat, grape seed oil, cocoa dew, and the essence of jasmine. All ingredients of organic and fair origin, the most valuable  offers of planet:  CANNALUBE. ORGAZM IS THE MAIN AWARD OF CONTEMPORARY WOMEN, INDEPENDENTLY OR IN A GOOD COMPANY . Experiencing total physical relaxation at the level of each cell and mind is a phenomenal approach, maintaining the satisfaction of the body, expressive smile and divine vital sexuality.

Terapia con cannabinoidi

Sei trattato con cannabinoidi.  Trend, come può un uomo moderno usare la cannabis e assicurare il giusto rapporto tra i suoi cannabinoidi senza l'effetto psicotico.  Cannabinoidi provengono dal semplice cannabis, uno dei più antichi erbe aromatiche del nostro pianeta, che purtroppo è stato a lungo fraintesi e forzatamente rimosso dal nostro ambiente naturale, e quindi alimentare livello ..na di micronutrienti, quali sono usati per esempio.  alloro o saggio.  Lo stato di salute dell'uomo moderno, e un rapido invecchiamento e malattie correlate, ma alludono al malfunzionamento del sistema cannabinoide endogeno, perché dove la gente     , almeno a livello di cannabinoidi microdosaggio è     clinicamente validati ristorante omeostasi e sentirsi meglio e più efficiente funzionamento del corpo.   Già venti anni di clinica osservare come il nostro sistema endogeno, che regola l'omeostasi ombrello nel corpo.  Il nostro sistema produce endogenamente una quantità sufficiente di pr