Zeleni smutiji in počasno hladno stiskani sokovi so hiter in učinkovit element pospešene presnove in esencilanih hranil, ki so za nas v zeleni listni zelenjavi celostno oblikovana. Smutiji in zeleni sokovi v našem telesu drugače delujejo na prebavila kot hrana. Nutrienti, ki jih najdemo v kakovostnem zrelem svežem sadju, zelenjavi in zeliščih se po večini ohranijo le če niso bili toplotno obdelani pred zaužitjem, tako nam zagotovijo encime, vitamine, kar restavrira vse naše funkcionalne sisteme in se lahko odrazi zgolj na sijoči koži..
Kot vso ostalo sadje in zelenjavo, si lahko sočite tudi sveže listje in cvetove konoplje da si ustvarite blagodejen sok, brez občutka da je konoplja na vas vplivala psihotvorno.
THCA in CBDA sta surova toplotno neobdelana predkurzorja slavnih molekul THC in CBD, ki pa ju kot takšna znotraj sveže zeli konoplje ni. Večina ljudi THC (molekulo ki je aktivna v možganih in deluje psihotvorno), ter CBD (kanabinoid podobnih terapevtskih lastnosti a nepsihotvoren) pozna. Nastaneta, ko preko procesa dekarboksilizacije aktivarmo njihove surove kislinske nestabilne predkurzorje. Ta proces komponente naredi bioaktivne, ko so znotraj telesa lahko vplivajo od razpoloženja , apetita ali naše zmožnosti doživljanja bolečine.
Morda zveni zapleteno, a proces dekarboksilizacije se zgodi vsakič, ko zel uplinimo skozi uparjevalnik, segrevamo konopljo v maščobi ali si prižgemo smotko. Dekarboksilizacija je eden najstarejših načinov našega planeta za shranjevanje. Dekarboksilizacija je tako en korak pred pirolizo. Vsaka oblika procesa toplotne obdelave konoplje lahko ustvari stabilne molekule kanabinoidov kot THC , a hkrati zgubimo delež terpenov, flavonov, kanabinoidov, ki so prisotni v sveži zeli konoplje, ker se ti aktivirajo pri drugih temperaturah.
Brez da bi konopljo segreli, THCA nima psihotvornega učinka. Ponuja nam široko paleto dobrih del, vključno z zmanjševanjem vnetij, preganja slabo počutje, regulira apetit, uravnava počitek in spanje, ter pomete s kronično bolečino. Veliko uporabikov priča, da v neki točki za dobro zdravje ne potrebujejo drugega, kot redno konopljin zeleni sokec.
Da bi si iz sveže konoplje lahko ustvarili sok o katerem vam pišem potrebujete povsem zdrave čiste in sveže cetove ter liste in mlada stebla rastlin konoplje. Večino konoplje s katero se aktualno trguje je suha zel ali postprodukti. Je pa vedno večje povpraševanje po sveži zeli. Napredni kmetje tudi pri nas že izdelujejo tak sok iz industrijske konoplje http://810.si/izdelek/bio-konopljin-sok-hemplight-sok/, sorodni izdelki si po celem svetu utirajo pot do končnega uporabnika. http://www.bionutris.si/Prehranska_dopolnila_CBD/CBD_sok_konoplje_sveze_stisnjen_in_zamrznjen/
Morda je malo zahtevneje da si zagotovimo prav najboljše sveže zdravo listje in cvet konoplje. Malo nas osebno kultivira konopljo ali ima stik skultivatorji, če smo pozorni jo goji že skoraj vsak kmet. Preverite malo, morda pa že vaši blizini vzgajajo to prastaro rastlino ali se lahko nekako integrirate med skupnosti, ki si s konopljinim sokom pomagajo pri nas. Seveda je navoljo kupiti tudi že male žive rastline v obliki klonov (rastlinice ki so bile ustvarjene preko odrezane veje večje rastline), in tako enostavno nadaljujete vzgojo. Vzgoja rastline iz semena ni zahtevna, lahko jih kupite v saki bolje založeni zeleni trgovini npr http://www.planta.si/shop/si/ Trend doma vzgojenih rastlin se je v lanskem letu že podvojil, in letos prijetno narašča. Če le lahko dovolj vstrajate, vam takšna rastlina zraste hitro in zagotovi dovolj listnega materijala za uporabo v prehrani. Pomembno je da so vaše rastline organske, rastlinsko sterilne in zdrave ter sveže.
Ko imamo svoje listje in cvet se lahko odločimo ali si bomo zmiksali z malo vode ali izsočili v polžjem sokovniku. Cvetove in listje konoplje lahko utekocinimo tudi hkrati z drugim sadjem in zelenjavo. Če ste navajeni soka pšenične trave ali napitkov iz gingerja, boste koncentrat konoplje enostavno izpili. Svež sok ima zemeljsko zelišščni, lahko grenak okus, ki vas takoj opomne kaj srebrate. Zato si ga za večji užitel razrečite s dobrim sokom sadja,kar vam ljubo. Brez skrbi tudi če si boste rahlo zamaskirali okus boste prejeli učinkovine.
Ta trenutek izgleda da je svež konopljin sok nekaj kar si moremo pripraviti sami doma, če ne živimo na spot lokaciji v New Yorku ali San Franciscu, npr. A v prihodnosti bo sok navoljo v kavarnah in barih s svežim sokom, kjer ga bodo postregli ob drugih napitkih.
Kljub blagodejnosti redko naletimo na CBD kavo, naj zasebno cena nebo faktor pri zdravem uzitku.
Sledite torej trendom, produktom in inovacijam v novi eri konopljine industrije. Osvežite si zdravje z njenim sokom vedoč, da so kanabinoidi najbolj varne molekule na svetu.
Lep pozdrav iz Berlina, Zelena Rozina
Kot vso ostalo sadje in zelenjavo, si lahko sočite tudi sveže listje in cvetove konoplje da si ustvarite blagodejen sok, brez občutka da je konoplja na vas vplivala psihotvorno.
THCA in CBDA sta surova toplotno neobdelana predkurzorja slavnih molekul THC in CBD, ki pa ju kot takšna znotraj sveže zeli konoplje ni. Večina ljudi THC (molekulo ki je aktivna v možganih in deluje psihotvorno), ter CBD (kanabinoid podobnih terapevtskih lastnosti a nepsihotvoren) pozna. Nastaneta, ko preko procesa dekarboksilizacije aktivarmo njihove surove kislinske nestabilne predkurzorje. Ta proces komponente naredi bioaktivne, ko so znotraj telesa lahko vplivajo od razpoloženja , apetita ali naše zmožnosti doživljanja bolečine.
Morda zveni zapleteno, a proces dekarboksilizacije se zgodi vsakič, ko zel uplinimo skozi uparjevalnik, segrevamo konopljo v maščobi ali si prižgemo smotko. Dekarboksilizacija je eden najstarejših načinov našega planeta za shranjevanje. Dekarboksilizacija je tako en korak pred pirolizo. Vsaka oblika procesa toplotne obdelave konoplje lahko ustvari stabilne molekule kanabinoidov kot THC , a hkrati zgubimo delež terpenov, flavonov, kanabinoidov, ki so prisotni v sveži zeli konoplje, ker se ti aktivirajo pri drugih temperaturah.
Brez da bi konopljo segreli, THCA nima psihotvornega učinka. Ponuja nam široko paleto dobrih del, vključno z zmanjševanjem vnetij, preganja slabo počutje, regulira apetit, uravnava počitek in spanje, ter pomete s kronično bolečino. Veliko uporabikov priča, da v neki točki za dobro zdravje ne potrebujejo drugega, kot redno konopljin zeleni sokec.
Da bi si iz sveže konoplje lahko ustvarili sok o katerem vam pišem potrebujete povsem zdrave čiste in sveže cetove ter liste in mlada stebla rastlin konoplje. Večino konoplje s katero se aktualno trguje je suha zel ali postprodukti. Je pa vedno večje povpraševanje po sveži zeli. Napredni kmetje tudi pri nas že izdelujejo tak sok iz industrijske konoplje http://810.si/izdelek/bio-konopljin-sok-hemplight-sok/, sorodni izdelki si po celem svetu utirajo pot do končnega uporabnika. http://www.bionutris.si/Prehranska_dopolnila_CBD/CBD_sok_konoplje_sveze_stisnjen_in_zamrznjen/
Morda je malo zahtevneje da si zagotovimo prav najboljše sveže zdravo listje in cvet konoplje. Malo nas osebno kultivira konopljo ali ima stik skultivatorji, če smo pozorni jo goji že skoraj vsak kmet. Preverite malo, morda pa že vaši blizini vzgajajo to prastaro rastlino ali se lahko nekako integrirate med skupnosti, ki si s konopljinim sokom pomagajo pri nas. Seveda je navoljo kupiti tudi že male žive rastline v obliki klonov (rastlinice ki so bile ustvarjene preko odrezane veje večje rastline), in tako enostavno nadaljujete vzgojo. Vzgoja rastline iz semena ni zahtevna, lahko jih kupite v saki bolje založeni zeleni trgovini npr http://www.planta.si/shop/si/ Trend doma vzgojenih rastlin se je v lanskem letu že podvojil, in letos prijetno narašča. Če le lahko dovolj vstrajate, vam takšna rastlina zraste hitro in zagotovi dovolj listnega materijala za uporabo v prehrani. Pomembno je da so vaše rastline organske, rastlinsko sterilne in zdrave ter sveže.
Ko imamo svoje listje in cvet se lahko odločimo ali si bomo zmiksali z malo vode ali izsočili v polžjem sokovniku. Cvetove in listje konoplje lahko utekocinimo tudi hkrati z drugim sadjem in zelenjavo. Če ste navajeni soka pšenične trave ali napitkov iz gingerja, boste koncentrat konoplje enostavno izpili. Svež sok ima zemeljsko zelišščni, lahko grenak okus, ki vas takoj opomne kaj srebrate. Zato si ga za večji užitel razrečite s dobrim sokom sadja,kar vam ljubo. Brez skrbi tudi če si boste rahlo zamaskirali okus boste prejeli učinkovine.
Ta trenutek izgleda da je svež konopljin sok nekaj kar si moremo pripraviti sami doma, če ne živimo na spot lokaciji v New Yorku ali San Franciscu, npr. A v prihodnosti bo sok navoljo v kavarnah in barih s svežim sokom, kjer ga bodo postregli ob drugih napitkih.
Kljub blagodejnosti redko naletimo na CBD kavo, naj zasebno cena nebo faktor pri zdravem uzitku.
Sledite torej trendom, produktom in inovacijam v novi eri konopljine industrije. Osvežite si zdravje z njenim sokom vedoč, da so kanabinoidi najbolj varne molekule na svetu.
Lep pozdrav iz Berlina, Zelena Rozina
Komentarji
Objavite komentar