Preskoči na glavno vsebino

nekje iz praveka do omizja umetnikov prave kulinarike, konoplja je hrana plus recepti

Konoplja je kuhinjska sestavina, zelenjava, začimba odkrivajo svetovni mojstri okusa in fuzije hrane. In sestavljajo se neverjetni neskončno nerzaumljeni, pristni in očitno nadnaravno  okusni meniji hrane , kjer se preko jezika, z vilico, zličko, nožicljem ali  slamico uživa konoplja in to zgolj na privatnih večerjah...

Seveda se kanabis, konoplja v našh časih (-50 let do danes, danes, jutri) veliko uporabljal kot hrana, tako se je lahko manifestiral njegov največji potencijal, kjer lahko molekule  preproste rastline tako nasičimo da nas potovanje takšnega obroka lahko odpelje na intenzivno halucinogeno potovanje, najbolj prepovedano doživetje na tem planetu!!! Posušeno zel se dobro prekuha v kakršni koli obliki maščobe in tako dalje  nato ponovno pripravi v obliki napitka, kolača ali omake za testenine, in da ta tip obroka ima lahko tudi pri  rednih uživalcih konoplje v vseh oblikah efekt izventelesnega potovanja. Aktualna kultura psihadelicne izkušnje še ne sprejema, rekreativno se uporablja alkohol in kolektivno igramo izčrpavanje naravnih resorsov.  Še vedno smo pri funkciji, daleč od okusa.
Ko pomislimo konoplja in hrana žal malo blaženih pozna več od super močnih piškotov. Takšen slastni kolaček je sicer intenzivna pot, kako distribuiramo kvalitetno molekulo thc(le ta običajno predominira v suhi zeli rastline konoplja, med vsemi aktivnimi komponentami rastline) predvsem v možgane., medtem ko nam čokolada, sladkor v piškotkih zakrijeta okus rastline, ki sama po sebi spominja na svež regrat,ki raste v vsaki špranji z grahek volumna zemlje.
Z legalizacijo rastline konoplja in neskončnimi poskusi  gentrifije zeli (posplošujemo jo, da bi le bila vsem primerno všečna), je lepota spremembe najučinkovitejša iz kuhinje človek PRIHODNOSTI. Cooking on High =profesionalne ekipe mojstrov šova in kuhinje sestavljajo mamljive kanabis jedi...kot nekaj ekskluzivne a hkrati povsem normalnega in dobrega.
KUHINJE RASTLINSKE PREHRANE S KRALJICO ZELENJAVE RASTLINO KONOPLJA. In vsak med nami lahko poskusno postane pionir med najboljšimi ko konoplja končo pozeleni vašo kuhinjo. V mestih , kjer je kanabis povsem normalen del ponudbe se fenomenalno povišuje  konoplja v jedilniku tako preprostih jedi (predvsem solat : konoplja v njenem surovem stanju), kar bi moral jesti in si pripravljati vsak zemljan, do kulinaričnih mojstrovin, kjer je treba biti mojster in poznavalec konoplje, ker je lahko suha zel enakovredno problematična kot japonska ribica Fugu. Torej končno ima konoplja svojo pravico da se jo uživa, seveda, saj živimo v telesu ki ga krovno regulira endokanabinoidni sistem in v tem aspektu so kanabinoidne molekule nujne, učinkovite in iz rastline konoplja varne!!! In tako elevira v kuhinji končno kanabis visoko med zvezde super sestavin neskončnih možnosti kreativnega udejstvovanja, tako v kuhinji velikih šefv s 5000wattov reflektorskih moči famtastic universal studia, kot v naši kuhinjici 2m2, kjer  je dovolj prostora le za dobro življenje. Ne gledam televizije, a vi ki jo radi pejte na NETFLIX..
Sedaj pa v družbo velikega mojstra kuhanja, končno novodobni kuhar pozna vse užitne rastline in kuha s konopljo, izgleda fantastično in ima vibracijo božanskega človeka Manny Mendoza. Mladi kuharski mojster, velika roka  še večjih kuhinj po dragem delu chikaga, pravi da je že na kuharski akademiji ugotovil, da ni edini ki rad kuha in zraven kadi konopljo. Pravi da najboljši kuharji po vsem svetu radi kuhajo in kadijo..da gtre to skupaj.. Dovolite mladcu naj vas sezuje..
Mendoza prepozna kanabis kot aromatično zel, začimbnico, dišavnico s katero lahko eksperimentira. Asociacijo je dobil na uri Teorije glasbe, kjer je začel razmišljati o efektu sinestezije, na nek način motnji, kjer ljudje doživljajo zvok kot okus ali barvo, združitev občutkov. Mendoza tako uživa kraljevi projekt; Herbal Notes,  Skupina projektno prireja večerje, kjer  kanabis, kurirana glasba in presenetljive lokacije poveličujejo hrano. A hkrati Mendoza pove, da ne
kuha orbitalne hrane, njegovi krožniki so low and slow, plus alkohol, plus  živalske surovine, ustvarja da preživi in proda v svojem okolju.
Kot mnoge druge rastline tudi konoplja pridobi svoj izrazit vonj iz drobnih molekul poznanih kot terpeni, ki so po naravi svojega vonja cvetni, zeliščni, zemeljski, etc. gostitelji različnih družin vonjev. Poznavalci razlikujemo kakovost zeli po bogatosti in kompleksnosti vonja našega šopka. Ko pa si pridobimo izkušenj v kuhinji s kanabisom, pa lahko za vsak krožnik napišemo novelo zakaj smo izbrali specifični kultivar konoplje.

Konopljo uživamo presno/ konopljo se segreva v rekreativne namene ali ob rapidnem zdravljenju patologij

Veliko amaterskih kuharjev se je že najmanj enkrat odločilo poskusiti pripraviti kaj sladkega , okusnega a hkrati močnega iz konoplje. Moj namen danes je predstaviti konopljo kot enostavno zelenjavo. In tukaj smo daleč od  mojega namena a hkrati globoko v  resnični naravi čudežne zeli, pred katero se cel svet trese, še najbolj pa farmacija in njena prihodnost.
Ko pripravljamo konopljo kot psihoaktivno specialiteto je dobro, da razmislimo o doziranju, e Cannabis Kitchen Cookbook ,je dober vodič v kuhinjo dobrega razpoloženja skozi kompleksnost vseh tipov obrokov in kombinacij le teh. Hkrati vas pelje  skozi zgodovino in ozadje konoplje, kot rastline v prehrani človeka. Čudovita  knjiga, ker je kanabis kvaliteten vir proteina, ki je že od začetka človeka pomembna hrana, ker tako pove glavni urednik revije Natural Home, in zopet iskrivo doda da je Konoplja zgolj zelenjava.
primernem prostoru, času  za psihonavtično izlušnjo, udeležencih. Doziranje je pri jestljivi dekarboksilizirani konoplji skoraj nemogoče natančno odmeriti, hitro in pogosto se dogaja
predoziranje , kar pomeni uro do tri strahov ali celo paranoje. Te umiriš z žlico sladkega, ali močnejšo limonado, celo pest orečkov okusnih pinjol odžene preko zadovoljne ustne votline demone iz vaših misli. Blago s kuhanim kanabisom  lahko uživate v mnogih pripravljenih kuharskih receptih, ki obljubljajo božanski okus in zgolj terapevtski effekt. Imeti knjigo kot je Robyn Griggs  TH
avtor zelena rozina
Pomembno torej, da konopljo sprejmete kot zelenavo, ki je od semena, kalčkov, mladih rastlin , listov cvetov moške in ženske ratline povsem nepsihotvorna, prepolna vlaknin, mineralov,vseh človeku esencialnih hranil v vrelikem izobilju in najenostavnejiši obliki za absorbcijo.  Ker večina med nami ne razume rastlinske prehrane, bo dovolj da ob drugi zelenjavi odprete vrata kot kraljici zelišč konoplji. uporabljajte jo povsod kjer vam pride na pamet.. nasekljate surovo zel po juhi, mladi vršički v solati, suho listje kot prva zel pri katerikoli preženju za omake, mleto seme ali olje, modro bo če boste vsak dan bolj radovedni kje je vaš najbližji kmet ki že dviguje kakovost svoje zemlje s konopljo in zna stisnit olje. In seveda, če zelite po avtocesti regeneracije samo začnite vsakodnevno piti sok sveže ratline konoplje. Zeleni koncentrat vas bo v enem tednu vrnil na pot delam prav s svojim telesom...pomembno, ko človek teško ustane in izgleda obupno v času ko bi moral cveteti kot rajski plod in uživati v vsem svojem stvarstvu ;9.. pišem iz prve roke, vsaka moja beseda pa je tako klinično kot masovno anekdotalno preverjena.
Kaj je v sveži konoplji?
VITAMINI IN MINERALI
Sveže listno zelenje je bogato s folati, mikronutrienti kot so kalcij, železo, vitamin K, vitamin C plus kanabinoidi v kislinski formi, ki so po svoji naravi obnašajo tudi kot antioksidanti.
Kanabinoidi v kislinski formi
Kanabinoidi so unikatni in pripadajo le konoplji. in nam ponujajo ogromno dobrega, poleg tega da celostno hranijo naše telo na celičnem nivoju, celo zdravijo težke patologije, ter povrnejo telo v stanje optimalne homeostaze. to se v primerjavi z vsemi drugimi praksami dogaja ob terapijah s kanabinoidi zelo hitro. Ščitijo našo sluznico in delujejo  protivnetno. V surovi konoplji predominira prekurzorska molekula THCA (ta se spremeni v thc s sušenjem in segrevanjem), perfekten kanabinoid , sposoben regulacije občutka bolečine. CBDA, surovi predkurzor canabidiola, naslednji predominantni kanabinoid v konoplji pa je prepričal celo človeštvo, da je epilepsija pri otrocih povsem nepotrebna.
Terpeni
aromatične komponente zrelih ženskih cvetov kanabisa, so eterične narave in delujejo na naše razpoloženje. Sposobni so celostno umiriti naše telo ali pa ga oživeti, dobro izbrani imajo veliko moč celostnega delovanja, npr tudi kot afrodiziak (za ženske)
Vlakna
Kot vse ostalo užitno listno zelenje je tudi konoplja prežeta s koristnimi vlakninami. Sveže zaužijemo  v smothiju ali solati, ljubitelji si delamo namaze, sladki kultivarji (Bubblegum, Bubbakush)so fenomenalni npr. v palačinkah. medtem ko to vse zveni fantastično, nekatere ljudi sveža konoplja strašno zdraži, če ga v veliki količini zaužije prvič in kot sladico po telesu neprimernem obroku. Inicira se proces čiščenja ,ki ni nujno prijeten po svoji naravi, moč vlaknin. Prehrana bogata z vlakninami bo podprla vašo  prebavo, vaš imunski sistem in vašo mentalno zdravje. Če vas listi, cvetovi kakorkoli dražijo, lahko mnogo naredite ob primernejši izbiri kultivarja, najbolj enostavno je da karkoli že imate zmiksate v smothie.
Protivnetno protibolečinsko delovanje
Razboleli, ki svoje telo zdravijo z medicinsko konopljo množično opažajo da ob rednem uživanju konopljinega soka v nekem času nadomestijo marsikatera zdravila. Prva ki jih dosti hitro nihče več ne potrebuje so seveda vsa zdravila ki delujejo protibolečinsko in protivnetno. Pacienti ki s sokom konoplje tretirajo fibromalgijo in artritis najbolj krhajo verodostojnost uradne medicine.  Zanimivo da so najhitereje uspešni tisti, ki spoštujejo da je človeku prehrana vsaj v času zdravljena izključno rastlinska.

Po svetu konoplja del sodobnih spoznanj in elitnih večerij, kako udomačiti 

3,5g posušenih cvetov konoplje
30 ml agavinega nektarja
cvetove za najmanj pet dni namočimo v temno in hladno (steklen kozarec v temno nogavico in v hladilnik)
dlje bo nektar v kozarčku intenzivnejši bo, običajo pa v 12 dneh dajo cvetovi vse od sebe
predlagam da porabite nektar v slabem mesecu, izberite si še dobro maščobo, vegansko maslo se imenuje alsan, nastrižite v nektar še malo  svežega listja konoplje  in si privoščite na rezini dobrega domačega kruha...

za  1 dcl soka iz listja in zelenih vitalnih delov potrebujemo med 350-500g listne materije
konopljin sok..je nekaj posebnega in samo vaš okus je merilo koliko vam ga ustreza zaužiti da vam še vedno tekne kot najboljše darilo. 
konopljo sočimo v počasnem polžastem sokovniku ali pa v mežnarju z malo vode***
1 zrel ananas 250g listja konoplje 
izsočimo in si damo zmrzniti za dobro uro, da si ustvarimo sorbet mešanico


recepta za svež kanabis nebi smeli potrebovati, ker imamo pravilo uživajmo ga surovega, kolikor nam paše, integrirajmo ga v vsakodnevno prehrano in ob patologijah zelo resno vzamemo počasni sokovnik ter koncentrate suhe zeli, PRAV LEP ZELENI POZDRAV IN NAJ SE VAS PRIME KOT MASTEN COF ;)


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Zakaj bi CDB pili s svojo kavico, kako deluje CBD vsak dan v jutranji kavici***

Kavica in konoplja sta lahko zelo zanimivo združljivi Iskreno, glede na diplomatski odnos do konoplje s strani civilne družbe, nam kljub vsem raziskavam, konoplja močno buri domišljijo. Ko pa sami začnemo s konopljo eksperimentirati je njeno področje vedno polnejše vprašanj kot odgovorov ;) Začela se je zelena era, prepoznali smo endogenikanabinoidni sistem in tudi konoplja je uspela v svoji pestrosti preživeti. Kolikor kave pa se popije, trend narašča, a malokomu mar, kakšna pravila uživanja kave na dolgi rok veljajo, brez da bi čutili posledice predoziranja ali spreminjanje kave v toksičen napitek z dodajanjem sladkorja in živalskih maščob v obliki serumov (živalska smetana, živalsko mleko). Kako se kava pije naj vam svetujejo veliki mojstri dobre kave npr; gospod Illy, avtoriteta za dobro kavo na dolgi rok ponovi isto, odkar pa kako kavo spijemo skupaj se dodaja tinktura CBD... Večina med nami s skodelico kavice začne dan, mnogi jo pijemo zaradi dobrega okusa tudi tokom dn...

20 PRINCIPOV ODGOVORNE LEGALIZACIJE KONOPLJE

20 PRINCIPOV ODGOVORNE LEGALIZACIJE KONOPLJE Zaščita človekovih pravic in uporabnikov konoplje 1. Zaščita pravic uporabnikov konoplje :  Regulirano tržiče omogoči zaščito potrošnika,  zdravstveno uztrezno regulacijo, ki  ustreza osnovnim človekovim pravicam uporabnikov konoplje, zakoni dela zaščitijo konopljarje pred izkoriščanjem in nekompetentostjo z že vzpostavljenim mega trgovanjem globalno. 2. Politika normalizacije in javno zdravje Legalna regulacija konoplje je lahko močno pravno orodje normalizacije uporabnikov,  kar preprečuje stigmatizacijo uporabnikov konoplje,  jim omogoča dostop do zdravstvenih storitev in varen, dosleden dostop do konoplje. 3. Avtonomija, svoboščine in zasebnost Regulator mora iskati pravično ravnotežje med pravico do avtonomije uporabnika, pravico do zasebnosti in varovanjem javnega zdravja. Vse restrikcije morajo biti osnovane na znanstveni podlagi. 4. Dostopnost in povpraševanje Postati viabilna alternativa neformalnem trgu s ko...

in the fetish world, bad girls are queens.

CANNALUBE ALL FOR YOU WHEN YOU NEED IT cannalube ,  is the story of the most intense lubricant. kingdom of plants with cannabis, holds a scent for women, capable of supporting our intimate sensations. I discovered it by accident, through deeper friendship with the largest icon of plants Cannabis. Cannabis, as a plant friendly to our  health, has an immature social label, and we rarely can admire its linkage between enriching erotic behavior.  The phenomenon of cannabinoids from the complete extract of cannabis plants fused to noble serum coconut fat, grape seed oil, cocoa dew, and the essence of jasmine. All ingredients of organic and fair origin, the most valuable  offers of planet:  CANNALUBE. ORGAZM IS THE MAIN AWARD OF CONTEMPORARY WOMEN, INDEPENDENTLY OR IN A GOOD COMPANY . Experiencing total physical relaxation at the level of each cell and mind is a phenomenal approach, maintaining the satisfaction of the body, expressive smile and di...