Preskoči na glavno vsebino

klinično pomankanje endocanabinoidov

klinično pomankanje endocanabinoidov 

Kaj so razlogi za nastanek MIGRENE, FIBROMALGIJE, VZDRAŽENEGA ČREVESJA in ostalih BOLEZNI NEODZIVNIH NA ZDRAVSTVENE PRISTOPE. To so sindromi kliničnega pomankajna endocnabinoidov. Ko jih začnemo dodajati, pacienti scoraj brez izjeme ob dodatni osebni odgovornosti za svoje zdravjeizkusijo popuščanje simptomov ter izboljšanje stanja.
Medtem ko medicina  neučinkovito zatira vedno bolj pogoste pojave bolečine, ki jih je tudi teško objektivno zraviti, saj ostajajo  neodzivni na zdravljenje. Med najpogostejšimi težavami so migrene, fibromalgija, vzdraženo črevesje. Nepravilnosti, ki med populacijo naraščajo,rahlo tabuzirane bolezni, ker se vzroka zanje dolgo ni poznalo,kot tudi neučinkovitost neskončnih farmacevtskih poiskusov z podstandarno učinkovitostjo.

Skupno simptomom teh resnih zdravstvenih težav je da postane  že vsak dražljaj znotraj poskodovanih tkiv boleč, kar hitro, kot centralna senzacija povzroči tudi psihološke težave. Ti simptomi karakterizirajo pomankajnje endokanabinoidov, kot njihov vzrok. 
Ugotavljamo, da imamo vsi ljudje svojstven endokanabinoidni ton, ki je refleksija  med rezmerji  endocanabinoidov Ananadamita(arahidoniletanolamid)
in 2-arahidonoilgliceroloa nujine produkcije, metabolizacije in relativno izobilje in stanje kanabinoidnih receptorjev .  Pod nekaterimi pogoji, prirojenimi ali pridobljenimi, endocanabinoidni ton lahko postane neučinkovit  , lahko se izrazi skozi patofizološke sindrome, naštete višje.
 Tako se nam je začelo jasniti že okoli leta 2001 , ko se je začela razvijati teorija o pomanjkljivosti canabinoidov, bazirana na opazovanju kako se genetski vzorci prekrivajo, vzorčijo simptome, ki so lahko  urejani s strani endokanabinoidnega sistema, in dejstvo je da exogeni kanabinoidi kot stalna terapija  blaži in odpravlja simptome. Kakorkoli pa seveda objektivna resnica in klinični dokumenti lahko krivijo unikatnost endokanbinoidnega sistema ter njegovih šoferjev kanabinoidov, je pot do zdravja lahko hitra, neboleča, netoksična, učinkovita, ko podpremo svoj endokanabinoidni tonus.
To krasno podpirajo statistike, meritve prisotnosti anandamita v cerebrospinalni tekočini se zelo razlikujejo ko imamo migreno ali je nimamo, in sodobne tehnike opazovanja  nam skozi študije in povečave demonstrirajo delovanje endokanabinoidnega sistema (veliko raziskav pri hiperfunkcij nadledvičnih žlez in posttravmatskega sindroma.). Nadaljne raziskave  so postavile fundacijo teoriji, medtem ko klinični dokumenti dokazujejo  kako pojenja bolečina, se izboljša spanje in mogo drugih izboljšav, ko v peljemo kanabinoidno terpaijo in dodatno še življenski slog! prispevajo k pozitivnemvplivu na endokanabinoidni sistem.
Kot človeštvo  smo na točki kliničnega primankovanja kanabinoidne aktivnosti, Krovno naše zdravje regulira endokanabinoidni sistem, ki svoji kompliciranosti navkljub učinkovito komunicara ter sodeljuje z enostavno rastlino. 

Kaj so razlogi za nastanek MIGRENE, FIBROMALGIJE, VZDRAŽENEGA ČREVESJA in ostalih BOLEZNI NEODZIVNIH NA ZDRAVSTVENE PRISTOPE. To so sindromi kliničnega pomankajna endocnabinoidov. Ko jih začnemo dodajati, pacienti scoraj brez izjeme ob dodatni osebni odgovornosti za svoje zdravje.
Medtem ko medicina  neučinkovito zatira vedno bolj pogoste pojave bolečine, ki jih je tudi teško objektivno zraviti, saj ostajajo  neodzivni na zdravljenje. Med najposgostejšimi težavami so to migrene, fibromalgija, vzdraženo črevesje, nepravilnosti, ki med populacijo naraščajo, mnoge med trpečimi pa smo tudi že socialno ožigosali za hipohondre,kot tudi neučinkovitost neskončnih farmacevtskih poiskusov z podstandarno učinkovitostjo.

Skupno simptomom teh resnih zdravstvenih težav je da postane  že vsak dražljaj znotraj poskodovanih tkiv boleč, kar hitro, kot centralna senzacija povzroča tudi psihološke težave, so simptomi ki karakterizirajo pomankajnje endokanabinoidov, kot njihov vzrok. 
Ugotavljamo, da imamo vsi ljudje svojstven endokanabinoidni ton, ki je refleksija  med rezmerji  endocanabinoidov Ananadamita(arahidoniletanolamid)
in 2-arahidonoilgliceroloa nujine produkcije, metabolizacije in relativno izobilje in stanje kanabinoidnih receptorjev .  Pod nekaterimi pogoji, prirojenimi ali pridobljenimi, endocanabinoidni ton lahko postane neučinkovit  se lahko to izkaže tudi skozi patofizološke sindrome, naštete višje.
 Tako se nam je začelo jasniti že okoli leta 2001 , ko se je začela razvijati teorija o pomanljkiovsti canabinoidov, bazirana na opazovanju kako se genetski vzorci prekrivajo, vzorčijo simptome, ki so lahko  urejani s strani endokanabinoidnega sistema, in dejstvo je da exogeni kanabinoidi kot stalna terapija  blaži in odpravlja simptome. Kakorkoli pa seveda objektivna resnica in klinični dokumenti lahko krivijo unikatnost endokanbinoidnega sistema ter njegovih šoferjev kanabinoidov, je pot do zdravja lahko hitra , neboleča, netoksična učinkovita, ko podpremo svoj endokanabinoidni tonus.
To krasno podpirajo statistike, meritve prisotnosti anandamita v cerebrospinalni tekočini se zelo razlikujejo ko imamo migreno ali je nimamo, in sodobne tehnike opazovanja  nam skozi študije in povečave demonstrirajo delovanje endokanabinoidnega sistema (veliko raziskav pri hiperfunkcij nadledvičnih žlez in posttravmatskega sindroma.). Nadaljne raziskave  so postavile fundacijo teoriji, medtem ko klinični dokumenti dokazujejo  kako pojenja bolečina, se izboljša spanje in mogo drugih izboljšav, ko v peljemo kanabinoidno terpaijo in dodatno še življenski slog! prispevajo k vlivu na endokanabinoidni sistem.
1. Russo EB. Hemp for headache: an in-depth historical and scientific review of cannabis in migraine treatment. J Cannabis Ther. 2001;1:21–92
ozadje zgodovine ter teorije KLINIČNEGA POMANKANJA KANABINOIDOV
Teorija kliničnega pomankanja kanabinoidov se prvič predstavi v dveh publikacijah 2001, in ga povsem potridjo do raziskav v 2004, te raziskave so preplavile svet znanstvene literature in tudi nam pomagajo razumeti zakaj delujejo, kot olajšati pot do homeostaze endokanabinoidnega sistema. teorija: Klinično pomankanje kanabinoidov je bila bazirana na konceptu, da so mnoge motnje možganov povezane z neučikokovitotjo med signaliziranjen neurotransmiterjev, kar vpliva na acetilholin pri Alzenheimerjevi bolezni, dopamin pri parkinsonovi bolezni, noradreni in seratonin pri depresiji, in tako primerljivo pomankanje endokanabinoidov se lahko manifestira podobno v nekaterih motnjah , le te so klinicno predvidljive, saj so posledica pomankanja endokanabinoidov.
Vsi ljudje imamo svojstve ENDOKANABINOIDNI TON ki reflektira razmerja anandamita, 2AGja in centralo dejavnih endocanabinoidov, njihove sinteze, katabolizma, ter  relativno gostoto canabinoidnih receptorjev v možganih. Če endokanabinoidne vrednosti povečamao, to posledično zniža občutek bolečine , operativni prag bolečine, skupaj  z motnjami prebave, razpoloženja in spanja med skoraj vsemi fiziološkimi sistemi, ki jih ohranja pri življenju kot Endokanabinoidni sistem. Teorija KLiničnega pomankanja kanabinoidov tudi izpostavi, da se takšne motnje lahko pokažejo kot  genetske oz. prirojene motje, ali pa si jih pridobimo tokom nppr. poškodbe, bolezni, ki posledično povzroča tipične patologije s tipičnimi simptomi. 
Klinično pomankanje kanabinoidov dokazujeo raziskave naslovnih travm migrena fibromalgija in vneto črevesje,vsem skupni pravil:
-vsa stanja so klinično diagnosticirana,
-ko ima pacient enega od teh  sindromov, je tokom življenja posledično ogrožen, da razvije še ostale sindrome.
-list sindromov se saved nadaljuje; nepojasnene izgube ploda, glavkomi, stresne motnje,nezmožnost plodu za usidranje, kolike pri majhnih otrocih, fibroza, bipolarne motnje… vse ostajajo neodzivne na klasično zdravljenje, narava pa jih seveda ni spregledala.
 Sindrom razdraženega črevesja os med mikrobiomo črevesjem in možgani
SRČ(Sindrom razdraženega črevesja), je motnja delovanja, katere značaj je bolečina znotraj črevesja, neudobje, zaprtost, diareja in stanje ko se tadva sindroma izmenjujeta. Napadi SRČ se zelo povezujejo z napadi  anksioznosti in ni nam še povsem jasno kater napad inicira nadaljnega. Individualne epizode vnetja lahko sprožijo nekatere vrste hrane in prenajedanje. Sindrom razdraženega črevesja postaja  bolezen ki traja celo življenje, pojavi pa se lahko ob manjših napadih na naše črevesje, kot je zastrupitev s hrano, antibiotiki, lahko zgenerirajo napade, ki se jih po standardnih metodah zdravljenja ohranijo znotraj telesa začnejno vedno pogosteje pojavljati. SRČ je najpogostejša diagnoza med gastroskopsko prakso, v zahodnem svetu je 10-15% diagnoza. Kot idopatska motnja, ki lahko traja že od otroštva, brez fizičnih znakov skozi postopek diagnostike vključno s testiranji za netoleranco na guten, colonoskopijo in barim študije najpogosteje ne uspejo idetificirati vzroka, a se je izoblikoval RIMSKI kriterij. Nekaj avtorjev skaratkterizira status SRČ, kot motnjo neznanega vzroka, katero smo do sedaj zdravili z agenti neznanih mehanizmov akcije. Izpostavijo da SRČ pretirano občutljivost za vse tipe nevropatskih bolečin in povišanim delovanjem ščitnice. Ko pregledamo odnos med endocanabinoidnim  sistemom in gtraktom; vsa vnetja in nepravilnosti znotraj našega črevesja, lahko učinkovito modulira endokanabinoidni sistem, ki dostavlja primerna razmerja kanabinoidov, kot način urejanja SRČ. Primer; Prebavni trakt je pod nadzorom EKS in kanabis je ena prvih klinično učinkovitih intervencij že v 19 stoletju za neustavljivo diarejo, povezano s kolero, še ena najdba pregledana  in potrjena s sodobno metodologijo.
Podpovprečna učinkovitost konvencionlnih pristopov k zdravljenju SRČ; antikolinergiki, opioidi, atidepresivi in podobno(mnoga zdravila so bila potrjena in umaknjena, ker so proizvajala zakomplicirane stranske učinke kot kolike in neželjene kardiovaskularne motnje), je  spodbudila bolnike z SRČ, da posežejo po učinkovitih agentih  baziranih na kanabisu.
Ena od nazornih predstavite kako ecs deluje si lahko ogledate skozi pregled krožnega mišičevja p od kolonoskopsko biopsijo kirurko odvzetega ktiva zdravih pacientov. Anandamit kolonizira z receptorji v črevesju, zavira delovanje mišičevja preko necanabinoidnih mehanizmov ali možen alternativni cnabinoidni mehanizem! , nekaj kar ne moderira CB1 ali CB2. torej kot protivnetno in pri vseh nepravilnostih črevesja ima endokanabinoidni sistem zelo dokazano krovno funkcionalno vlogo.
V nezdravem črevesju lahko v biovzorcu v primerjavi z vzorcem zdravih, opazimo da imunoreaktivni živčni končiči prispevajo k povišani hiperobčutljivosti in bolečini in imamo tarčo za zdravljenje SRČ. Ker imamo terapevtsko intervencijo, ki bo ojačala kolonije anadamita in razbremenila receptorje za bolečino, kot to zna CBD,lahko preprosto zdravimo ta stanja. Izkaže se da visoki koncentrati CBDja  blagodejni tudi za shizofrene paciente.
Danes klinično opazovanje zdravljenja s kanabinoidi v situaciji razdraženega črevesja naraša, kot tudi anekdotalni  podporni dokazi iz interneta, saj je ta tip zdravljenja črevesja neboleč, instantno učinkovit(klinično preverjeno 100% učinkovit; dnevna doza 10mg##thc predominantnega koncentratav katerem je prisoten tudi cbd). Sintetičen thc ni bil učinkovit.
Praktične dodatne intervencije s področja nutricionizma: PROBIOTIKI in PREBIOTIKI
direktna administracija terapije z Lactobacillus acidophilus  80% izkazala za učinkovito pri vsaj eni od vzrokov; blečina, neudobje, napenjanje. 
tore uvajanje dobre  probiotične kulture podpira zdravljenje. V obdobju 5 mesecev lahko tudi samostojno učinkovit. Kanabisov ekstrakt deluje takoj., ker komunicira z nekabnabinoidnimi receptorji znotraj črevesja, in  ker MIKROBIOMA-ČREVESJE-MOŽGANI AXA,
 kjer nas sindrom razdraženega črevesja pripelje do ugotovitve, da THC uravnoteži mikrofloro v črevesju(tudi pri visokomaščobni dieti, pri obistnih miškah), kar preprečuje pridobivanje telesne teže. Optimalno stanje črevesja, brez bolečin in z ohranjanjem primerne telesne teže zahteva kompleksno usklajenost med dieto, črevesno floro in ravnotežjem enodkanabinoidov.

Kot zanimivost, v črevesju CB1 receptor indirektno targetira  palmitoiletanolamid, pomožni endokanabinoid a le pod pogojem,da se anadamit in receptorja skladno delujeta, in ne ko je črevesje že razdraženo.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

terapija s kanabinoidi

Predstavlja se vam terapija s kanabinoidi. Trend, kako lahko sodobni človek uporablja kanabis, in si zagotovil pravo razmerje njenih kanabinoidov brez psihotvornega efekta. Kanabinoidi prihajajo iz preproste rastline kanabis, ene starejših aromatičnih zeli našega planeta, ki je žal že dolgo narobe razumljena, ter nasilno umaknjena iz našega naravnega okolja, ter posledično prehrane ..na nivoju mikronutrienta, kot se uporabljajo npr. lovor ali žajbelj. Stanje zdravja sodobnega človeka, ter rapidno staranje in le tem povezane bolezni, pa nam namigujejo na oslabljeno delovanje endogenega kanabinoidnega sistema, saj kjer ljudje   vsaj na nivoju mikrodoziranja kanabinoide je   klinično potrjena restavracija homeostaze ter boljše počutje in učinkovitejše delovanje telesa.   Že dvajset let se klinično opazuje delovanje našega endogenega sistema, ki krovno regulira stanje homeostaze znotraj našega telesa. Naš sistem si endogeno proizvaja dovolj lastnih endokanabinoidov le skozi dobo o

in the fetish world, bad girls are queens.

CANNALUBE ALL FOR YOU WHEN YOU NEED IT cannalube ,  is the story of the most intense lubricant. kingdom of plants with cannabis, holds a scent for women, capable of supporting our intimate sensations. I discovered it by accident, through deeper friendship with the largest icon of plants Cannabis. Cannabis, as a plant friendly to our  health, has an immature social label, and we rarely can admire its linkage between enriching erotic behavior.  The phenomenon of cannabinoids from the complete extract of cannabis plants fused to noble serum coconut fat, grape seed oil, cocoa dew, and the essence of jasmine. All ingredients of organic and fair origin, the most valuable  offers of planet:  CANNALUBE. ORGAZM IS THE MAIN AWARD OF CONTEMPORARY WOMEN, INDEPENDENTLY OR IN A GOOD COMPANY . Experiencing total physical relaxation at the level of each cell and mind is a phenomenal approach, maintaining the satisfaction of the body, expressive smile and divine vital sexuality.

Terapia con cannabinoidi

Sei trattato con cannabinoidi.  Trend, come può un uomo moderno usare la cannabis e assicurare il giusto rapporto tra i suoi cannabinoidi senza l'effetto psicotico.  Cannabinoidi provengono dal semplice cannabis, uno dei più antichi erbe aromatiche del nostro pianeta, che purtroppo è stato a lungo fraintesi e forzatamente rimosso dal nostro ambiente naturale, e quindi alimentare livello ..na di micronutrienti, quali sono usati per esempio.  alloro o saggio.  Lo stato di salute dell'uomo moderno, e un rapido invecchiamento e malattie correlate, ma alludono al malfunzionamento del sistema cannabinoide endogeno, perché dove la gente     , almeno a livello di cannabinoidi microdosaggio è     clinicamente validati ristorante omeostasi e sentirsi meglio e più efficiente funzionamento del corpo.   Già venti anni di clinica osservare come il nostro sistema endogeno, che regola l'omeostasi ombrello nel corpo.  Il nostro sistema produce endogenamente una quantità sufficiente di pr